Biomassa Hout

Aan de slag?

U kunt aan de slag met BiomassaDHZ door deelnemer te worden van het besloten platform of door gratis vraag en aanbod van biomassa te plaatsen en bij contact met een wederpartij te betalen voor de bemiddeling door De Klik.

Deelnemer worden
Als bedrijf deelnemer worden aan het besloten deel van BiomassaDHZ betekent dat u voor minimaal een jaar lid wordt van het platform. U betaalt hiervoor aan het begin van dat jaar abonnementskosten. De kosten per jaar bedragen € 300,00 exclusief BTW.
U kunt zich op 2 plaatsen aanmelden. Indien u direct vraag of aanbod van biomassa wilt aanmelden kunt u het formulier bij vraag en aanbod managen invullen en aanvinken dat u deelnemer wilt worden. Indien u zich alleen aan wilt aanmelden als nieuwe deelnemer met uw NAW-gegevens kunt u gebruik maken van de knop aanmelden. Nadat u op versturen hebt geklikt ontvangt u een email op het opgegeven emailadres met een gebruikersnaam en wachtwoord. De factuur wordt u in een volgende email toegestuurd.
Met de gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u direct inloggen via de inlogknop rechts bovenaan het scherm. Daarna kunt u reageren door een symbool op de kaart aan te klikken en via contact rechtstreeks reageren. Het systeem kent uw NAW-gegevens dan al, zodat u dit hier niet in hoeft te vullen. U kunt  nieuw vraag en aanbod aanmelden, aanpassen of verwijderen bij vraag en aanbod managen. Omdat de locatie waar biomassa aangeboden of gevraagd wordt kan variëren wordt hier wel steeds naar gevraagd. Wilt u gegevens van uw account wijzigen dan kan dat rechts bovenaan bij de knop Mijn account.

Als particulier of eigenaar van een kleine bioenergie installatie kunt u voor maximaal 2 maanden deelnemer worden van BiomassaDHZ. U kunt hier alleen gebruik van maken als u vraag of aanbod van biomassa plaatst (formulier bij vraag en aanbod managen invullen en aanvinken dat u deelnemer wilt worden). De periode is gelijk aan de termijn dat uw vraag of aanbod van biomassa op de website staat. Aan dit kortlopende abonnement zijn geen kosten verbonden. Indien u geen biomassaplaatsing doet wordt uw account vervangen door een betaald bedrijfsabonnement of verwijderd uit het systeem. 

Gratis vraag of aanbod plaatsen
U kunt altijd gratis vraag of aanbod van biomassa aanmelden. Ga daarvoor naar Vraag en aanbod managen en vink aan dat het om een gratis plaatsing gaat. U kunt aanpassing van uw plaatsing niet zelf uitvoeren. Eventuele wijzigingen kunt u doorgeven met het contactformulier, dat u vindt door hier te klikken.
Vraag of aanbod blijft maximaal 2 maanden op BiomassaDHZ staan (tenzij u bij beschikbaarheid een kortere periode hebt aangegeven). Mocht u via een ander kanaal een wederpartij hebben gevonden, of mocht uw vraag of aanbod om een andere reden niet meer bestaan, wilt u dit dan doorgeven aan De Klik. Dit kan door te reageren op uw eigen vraag of aanbod van biomassa via de kaart op home en in het contactformulier te melden dat de plaatsing uit het systeem verwijderd kan worden.

Reageren op vraag of aanbod
Op de kaart op home kunt u een symbool aanklikken uit de categorie waar u belangstelling voor heeft. Door het contactformulier te versturen kunt u aanvullende informatie over de vraag of het aanbod van de biomassa krijgen. Op basis van die uitgebreidere informatie kunt u besluiten bemiddeling te starten of deelnemer te worden. Voor bemiddeling door De Klik worden kosten in rekening gebracht die vooraf aan u worden gefactureerd.

Een zoekopdracht plaatsen
Hebt u op BiomassaDHZ niet de vraag of aanbod van biomassa gevonden waar u naar op zoek bent, dan kunt u De Klik opdracht geven om voor u op zoek te gaan naar passend vraag of aanbod. U kunt een verzoek voor een zoekopdracht doorgeven via het contactformulier onder contact. Voorafgaand aan de werkzaamheden ontvangt u een offerte met verwachtte tijdsbesteding en kosten.

Aanvullende dienstverlening
Ook voor verdere ontwikkeling van uw project op basis van biogrondstoffen, realisatie of optimalisatie kan De Klik advies of projectmanagement leveren. De Klik heeft veel kennis van duurzame energie en biobased productinnovatie in huis. De Klik werkt samen met organisaties die aanvullende expertise kunnen leveren, bijvoorbeeld op het gebied van vergunningverlening of installaties. Via het contactformulier onder contact kunt u uw wensen kenbaar maken. Rechtstreeks mailen of bellen kan natuurlijk ook.

Dienstverlening en kostenstructuur

  • Deelname aan de BiomassaDHZ gaat op basis van een abonnement. Een abonnement voor een bedrijf geldt voor minimaal 1 jaar en hieraan zijn kosten verbonden. Voor een particulier of eigenaar van een kleine bioenergie installatie is er een gratis abonnement voor maximaal 2 maanden, voor zolang eigen vraag of aanbod van biomassa op de site staat. 
  • U kunt altijd gratis vraag of aanbod van biomassa plaatsen.
  • Indien iemand vanuit het openbare deel (geen deelnemer) reageert op vraag of aanbod van biomassa zijn de bemiddelingskosten voor rekening van de reagerende partij.
  • Indien een deelnemer via het besloten deel van BiomassaDHZ reageert op gratis geplaatste vraag of aanbod (geen deelnemer) van biomassa zijn de bemiddelingskosten voor rekening van de gratis plaatser.
  • U kunt de Klik ook een zoekopdracht verlenen. Hiervoor wordt altijd een maatwerkofferte uitgebracht.
  • In geval de biomassa onder de afvalregelgeving valt kan De Klik optreden als bemiddelaar of handelaar. De Klik is VIHB geregistreerd onder nummer: GL515230. Ook hiervoor zal een bemiddelingsfee in rekening worden gebracht.